About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Tuesday, May 3, 2011

He's not my ex, he always be my bf...

Not best friend, but boyfriend yer...
err..
sound scandalous?
direct translation okeh...kawan lelaki..hihi

semalam kawan sekolah rendah telefon..kita namakan dier FH..
dier kawan sekolah dari darjah satu sampai sekarang..
hubungan kitorang baik sangat...lepas habis sekolah rendah telefon 4 kali setahun..
it is more than enough.. :)

semalam dia telefon saya..tak bagi salam pon terus serang saya soalan bertubi-tubi..
saya tanya lah, FH ker ni?saya cam suara dia..
tapi sebab kan saya punya hp, hp baru...ehem..jadi nama dia tak keluar ler..
ate macam mana nak keluar kalau tak save kan? >_< 

soalan pertama; ko panggil apa tunang ko?
jawapan: ha, ko ni kenapa?

soalan kedua: boleh bagi suggestion tak nak panggil apa yer lepas tunang kat tunang ko?
jawapan: eh, ko nak tunang eh?

nampak tak miscommunication di situ?haha 
dia nerbes nak tunang rupanya...dia cakap dia tak tahu macam mana dia boleh telepon saya tanya soalan nonsense macam tu...ok, kita start balik cerita ok..

Saya tanya dia nak tunang and tahniah lah di ucapkan..
dier cakap: aku frust dah tunggu ko lama sangat ko nak kahwin dengan orang lain dah...
alasan dia nak kahwin sebab dah malas bujang..
dia baru clash 3 minggu dengan ex dia, tapi dia nak tunang dengan orang lain..dah bercinta 4 bulan..
so, fine..dia main kayu tiga la kat situ..
ini nanti cerita entri lain..hihi

alkisahnya, masa tengah cakap-cakap tu tiba-tiba dia tanya saya..
'ko sayang aku tak?'
saya jawab: 
'sebagai kawan sayang ler'
dia tanya:
'tak pernah lebih ker?'
saya jawab:
'tak pernah'

looooonnng pause..

he confessed: Aku dari dulu sayang ko lebih tapi tu lah, tak ada jodoh kan...tapi ko lah kawan baik aku sampai bila-bila...aku tak nak rosakkan hubungan ko...tak sangka kita dah nak kahwin masing-masing ada kehidupan sendiri...

me: masa aku single ko tak nak cari aku..aku dah couple baru nak cari..haha let us be friend forever...

korang paham?
hahaha

seriously I tak tau pon dia syok kat I...
hahaha

nota kaki:entri tiada motif..penat dah pikir hal kahwin...rumah lagi..









7 comments:

LisaLisut said...

Q,untung kan ade lebih dr 1 lelaki suka u?hehe.i tak pernah ade laki minat.asik i je minat laki.1st time laki minat i is my fiance.yey berjaya.hahaha

lind said...

ehehe penah ada pengalaman macam ni. kwn baik sendiri! leceh gak bila ada kwn baik lelaki tp dlm diam dia taruh hati kat kia. wahh perasan aku haha. takpa2 dia mesti terima dengan hati terbuka tu.

Q said...

Lisa~mana u tau tak ada lelaki minat u??secret admired mesti ada punya..bernai tak berani jer...haha Tuhan tu adil kan?:)

Lind~tak kisah pon perasaan dia sebab tak tau..tau pon dia nak bertunang dah pon..hahah tak derlah take to heart sgt..kalau kawan baik kita suka kita, kita tau yang lceh kan??tak tau macam Q ni tak pa kot..haha

~ NANA ~ said...

fiwittt....hot gitu! hehehe....

e k i n ♥ y u s r i said...

nice story...hehe

Q said...

Nana~hot tang mana??hhaha

Ekin~thanks!!

K.I.N.A said...

haha..sangat2 paham! sebab ada pengalaman yang sama..hoo