About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Saturday, March 5, 2011

Korea Trip..summary and tips!

Ok..meh layan gambar skit and then tips..hihi

First of all, jagn malu nak bawak beg banyak-banyak..senang nak buh barang..
if pergi oversea yang sejuk2 tu, siapkan winter coat tu dlm hand carry...jgn campu winter coat dlm beg laptop..
laptop sekarang kena asingkan...and kalau bleh bwk ler beg kecik untuk passport and duit...always carry this small bag with you even going to toilet...seriously..

tak tau lah naper senget..tak larat dah betulkan..I had to buy that 2 red bags at KLIA...sbbnyer bag laptop hny boleh letak lapto shj...

tiket Korean air..excited..hahah

First time smpi Korea, sangat sejuk..suhu -2 darjah celcius..ckp pon berasap2..
tapi excited lah...kulit dry dah masa ni..huhuh so, pakai ler krim tebal2 skit ok...dun worry, all korean mostly mekap tebal..hihi sbb depa jaga kulit...and kena minum air bnyk2..and one more, jgn lupe pki warmer siap-siap kalau pergi tempat yang sejuk..I changed my warmer kat KLIA lagi...

the 'RnR'...pernah masuk movie pe ntah..hahah
one more, kat Korea nie toilet dier bersih sangat..tapi tak guna air t_T..
lepas selesai urusan, wipe ngn tissue, and flush!!!
geli okeh....hahaha
so, first taim tu ditakdirkan Allah ader wet tissue..hihiih
lagi satu, kalau nasib baik ader lah toilet automatik yang leh tekan2 and keluar air..hahah tapi semua arahan dalam hanggul!!!pndi2 lah..hahah
so, bwk lah wet tissue or mineral water kalau tak biasa ngan situasi mcm nie...
in my bag all the time kalau ada tour..


my room..very korean!!!with heated floor...first night berpeluh2 even suhu kat luar -5 degree..
 excited main snow jer..hahaha
sangat jakun...

next we had a lot of activities...
tapi not going to post it here..just some fun pictures..
but paling tak best is food part...T-T

excited on first meaaal
some buffet..all raw...T_T
I just tried some
one of the bestest lunch ever, Vegetarian pizza..hahah
Vietnamese noodle, I bought the halal chicken...so yummeh!
see...my exciting feeling gooooooooooooonneee
and yeah, I cooked soto too there...with the halal chicken!
some of the food at restaurant..the served rendang pork later...

thats enough about the food...
some beautiful sceneries..





best kan kuch kuch ho ta hai kat sini??hihi

thats all!!
any questions?
hahhha

It really once in a lifetime experience...;)

nota kaki: combination brown, white and a bit red plum is nice....just like winter+spring season...:) kalau pergi honeymoon cari lah tempat sejuk2 skit and tak freezing sgt..tgk kapel2 kat sana peluk2 sebab sejuk macam romantik jer...hihihi

4 comments:

lovelyadibah said...

rendang pork??@_@..susahnyer nk makan kt sana~

ElyaElmo said...

adoimakkkk!!tingin nak g koreaaaaaaaaaaaaaaa......
takde air mcm kat china jugak...eheh..
derang mmg tak pakai air pun cuci eekekke

missbutterfly said...

ala..best nyer p jenjalan...

Q said...

~lovelyadibah~kena pndi2 ler cari..hihi

~Elya~itulah pasal!!!hahah kena lah standby bnyk2 wet tisue :p

~missbuterfly~ader program ni yg berjalan, kalau tak. tak merasa la...:)