About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Saturday, November 6, 2010

kain dulu ker design dulu??

macam teka-teki telur dulu ker ayam dulu?
sampai sekarang I tak tau jawapan nyer..
hahahahah

Ok, I'll go to Jakarta and Bandung on April next year Insyaallah..
so, I kena buat senarai barang untuk dibeli masa kat sana nanti..
senarai nak shoping kena buat dulu..
senarai nak kahwin boleh tunggu...
hahhahaaha boleh gitu?

senarai-senarai tu masih dalam pembikinan sebab tak bincang betul-betul lagi untuk en.tunang..
target utama mestilah nak beli kain untuk buat baju masa majlis nanti..
so, kena bawak design ker???
ke beli jer kain yang berkenan dulu then baru decide design??
yang mana lagi senang?
suggestion??

so far, kaler jer dah decide...
hahahhaha
pathetic sungguh...

nota kaki: satu checklist pon tak siap lagi..semua imaginary checklist jer..huhuhu

8 comments:

si kecil said...

design dulu. then baru tahu jenis kain..panjang mana nk beli..

Q said...

si kecil~aah..bnetul jugak..i seriously tak terfikir...thanks a lot!!! ^__^

shayra hint said...

yup. ai setuju dgn you kak nasrah. (mcm geli ja ayat) qyla, bila hg da design baru hg tau jenis kain apa nak pakai, nak boh bunga2 ka rambu2 ka kat mana :)

didieadila said...

design dulu...bru tau brape meter n jenis kaen yg perlu! :)

A W E E N N Y E said...

qyla..awn dah email 2 for u....

tips: tahu design apa n jmpa tailor dulu..sbb kekadang base on pengalamam, salesgirl yg jual kain tak kira la jakel, gulatis ke apa pun kekadang jual kain pun meter tak cukup...better org nk buat baju ktia bgtau brp meter yg diperlukan..

tips ke dua: kalo nk lace jgn beli yg ada beads siap2 nnt susah nak design itu ini... bila dah jahit, patch or so on then baru letak beads. =)

LisaLisut said...

hahah.i mcm u jugak.imaginary list je semua.sigh.maybe part ni i takde prob kot sbb i tau design i simple kurung moden saje.hihi

cik senah said...

ermm.. setuju ngan si kecil.. design dulu baghu p beli kain.. :)

p.s : cik senah baghu ada kain akad nikah.. lagik 2 pasang kain ( utk resepsi ) kena p cari dan beli.. jakel ok kaa..? atau gulatis?? :)

Q said...

didiadiela:ramai yang nasihat begitu..nak p cari designer ni...hahah

Aween: dah cek and reply..thanks a lot dear!!!

Lisa: kan??malas betul nak tulis..pastu bila ada yg terlupa nak marah sapa??hahaha i nak kurung yg extra modern..hihi

cik senah; kain tu i target beli kat indon nanti..diorang ckp gulatis and jakel mahal..kaalu within bajet u still can try..hihiih