About

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, August 30, 2010

Memujuk dan dipujuk

Alhamdulillah..
setelah 2 minggu berperang dingin hubungan dengan en.tunang semakin pulih..hihihi
yeay!!!

agak tak masuk akal apabila beliau merajuk pada hari jadi beliau..
yeah..angin jugak la I kan..
berpeluh-peluh nak wat surprise last-last tak jadi!!!
grrrrr...

setelah sesi meluah perasaan di blog, both of us bertolak ansur..hihih
terima kasih lah ada blog nie kan..

korang try baca ayat kat bawah nie dengan satu nafas dan mendalami maksudnye..

gaduh-gaduh jer tulis kat dalam blog macam tulis kat dalam diari apa yang tak puas hati semua cakap jangan simpan sampai kawin nanti gadoh lepas kawin baru nak ungkit-ungkit semua tak guna!!
faham??:)

sebab ada setengah perkara yang kita malu atau pon susah nak ckp dengan pasangan kita..
so, cari lah satu medium yang boleh menghubungkan anda and pasangan..
mungkin ada yang ckp pakai msg sudah..
but for me, bila sms tu, nak kena respon dengan pantas..
so masa berfikir kurang..
tapi bila tulis dalam blog, boleh pikir panjang and kita boleh ambik masa dan baca balik hatta 100 kali pon apa yang kita nak cakap..
kot-kot lah tertulis perkataan yang tak sepatutnya and akan bertambah parah lah konflik yang sedia ada..
chewah..hahah macam kaunseling plak...this is my opinion lah..u guys macam mana bila gaduh??

this weekend a few things happened..
first of all his birthday celebration..dah dia merajuk haritu so sambut besday pon lambat skit..
I beli kad yang paling besar and belanja buka puasa kat restoran jer..


reserved meja kat Siam express untuk buka posa sama2 kali pertama and celebrate besday!!
note;tiada muka besday boy disini sebab dier tak bg I pegang kamera..
kalau I letak muka I macam tak seswai..haha

tu yang mampu and he is fine with that..
sebab dier cakap hadiah semua tak penting yang penting I ada ngan die spend masa bersama...
melting disini and jatuh cinta untuk kali keberapa tak tau lah..
manis betul beliau berkata-kata!!:p

Oh!we did try something different!!
inilah kelebihan bila bergaduh-gaduh pujuk memujuk mengada-ngada bagai kan..
dalam kepala aktif jer pikir apa nak buat untuk bagi interesting dating tu..hihi
kitorang pergi cek tahap kesihatn kulit kepala...hihi
well, dier lah check sbb tak pakai tudung but we set an appointment together to go for another checkup..
seriously, excited!!!
and I manage to drag him to Boarders to lepak and reading book together...!!
masa lagi sejam lebih nak tunggu buka puasa and dah tak larat nak jalan..
he merajuk again at first because he is not the person who love to baca buku cerita jiwang karat like I do..


ini bukan lakonan romantik tapi ini adalah betui2..hihi cuba zoom kalau nak tengok buku apa yang I terpaksa baca untuk up kan balik mood dier..
well, share one book and read it together memang best..hihihi
mesti masuk list to do lepas kawen :p
we discussed a lot of thing cuma buku tu mmg tak romantik langsung..
tapi sebab nak tarik minat dier untuk duk satu jam kat Boarders tu I layan kan ajer.. ;D
berbaloi....
betul lah, no pain no gain..
:D


nota kaki: sorry atas entry yang bercampur aduk...hahaha I AM CONTENT AND HAPPY!!!:D



3 comments:

Nora a.k.a Aira said...

gaduh2 sayang hehehe =) eh dear baca buku dekat bookstore leh jadi idea for pre wed kan hehee =)

Sya Sakura said...

heheh, the best part after gaduh is the pujuk2 and making up part.. alhamdulillah dah setel problem and dh gembira balik! :)

Btw, gambar korang yg last tu sgt cheesy and comel.. agreed with Aira, blh jd idea for pre-wedding! hehe..

Q said...

Aira~yup..tapi i terbayang plak camner eh kalau pki baju pengantin p amik gmbr kat kedai buku kan??hihihi

Sya~tapi sementara nak tunggu saat memujuk tu jenuh ler sakit hatinyer...haha cheesy ker??betul..mmg leh jadi idea untuk pre wed..hihi